Esta web utiliza cockies propios y de terceros para optimizar y adaptarse a su navegación y preferéncias, además de otras tareas. Si continua navegando entenderemos que accepta nuestra Política de privacidad.

Acepta Más información

NOTICIAS

Dels bidons al camió cisterna

Petro Pintó, que va néixer als anys 60, s'ha modernitzat i diversificat de forma constant

26.01.2014 | 08:07

L'activitat de Petro Pintó es va iniciar el 1962 quan Josep Pintó, avi de Montserrat Cullerés, que és qui ara està al capdavant de l'empresa, va començar a vendre i repartir a domicili petroli per a les calefaccions i també gas butà, a Sant Fruitós. Des de llavors, l'activitat ha canviat molt. Als anys 70 el repartiment es feia amb una furgoneta on carregava els bidons de combustible i els canviava pels buits que tenien a les cases. Cullerés recorda que el seu avi feia servir un sistema de pneumàtics per no carregar el pes dels bidons.

Més endavant, el 1983, va incorporar un dipòsit a la furgoneta i a mitjan dècada dels 80 va adquirir el primer camió cisterna, on ja cabien 5.700 litres. Així també es van adaptar a les normatives que van aparèixer llavors, que marcaven també com havien de ser les mànegues i extremaven les mesures de seguretat per al transport de combustibles i altres matèries perilloses. Per ampliar l'activitat, el 1992 l'empresa va iniciar la instal·lació de dipòsits en cooperatives agrícoles per tal que els tractors poguessin proveir-se de combustible. En van instal·lar uns 200 i van ampliar l'activitat també a empreses de transport i d'altres on tenien una important flota de vehicles. A més, el 1994 van constituir la societat i van ampliar la flota de l'empresa amb camions cisterna. De mica en mica, l'empresa ha anat ampliant el seu radi d'activitat. Si l'avi de Cullerés va començar treballant només a Sant Fruitós, ara la distribució a domicili arriba a tot el Bages, Berguedà, Anoia, Osona i el Vallès. Actualment disposen de sis camions cisterna i un de més gran, que és amb el qual recullen els carburants. I també han diversificat. El 2002 van traslladar-se del centre del poble (l'empresa estava ubicada a la mateixa casa familiar) al polígon industrial i van obrir-hi una benzinera. Cullerés en fa un balanç molt positiu i assegura que "no esperàvem tenir tant èxit". Aquesta bona marxa del negoci es deu al fet que el seu combustible és de marca blanca i "el comprem directament a port, sense intermediaris que també hagin de tenir un marge i que acabarien fent el preu del producte menys competitiu", explica Cullerés.

Després d'anys de creixement de les vendes, Cullerés explica que ara s'han estabilitzat per sobre dels 20 milions de litres anuals. Aquesta estabilització i evitar un brusc retrocés de les vendes, explica que ha estat possible gràcies a la diversificació territorial perquè "cada cop arribem més lluny". A més, l'empresa preveu obrir una segona estació de servei a Santpedor, tot i que de moment n'estan fent els tràmits.

Un altre dels factors d'èxit de l'empresa és perquè cuiden tots els detalls. En aquest sentit, Cullerés assegura que forma un bon tàndem amb Josep Vila, que està al capdavant de la part logística i de distribució de l'empresa. Assegura que mantenen un tracte proper amb tots els clients i que també es preocupen molt per la imatge de l'empresa i la seva seguretat. De fet, Vila havia treballat en un taller mecànic i ara també s'ocupa que els vehicles estiguin en perfectes condicions i tinguin la màxima seguretat. I també fan un calibratge dels equips de mesura per assegurar que no s'han desestabilitzat.

El fill de Montserrat Cullerés i Josep Vila, l'Eloi, també s'ha incorporat en la gestió de l'empresa. De cara al futur, mantenen l'optimisme "mentre hi hagi petroli". Cullerés no tem pel cotxe elèctric perquè, tot i ser molt bon model per circular per ciutat, encara presenta nombrosos problemes per a trajectes llargs. Per a ella, el futur passa perquè puguin conviure els diferents sistemes d'energia.
D'altra banda, l'empresa també està implicada en la formació dels joves i actualment, en col·laboració amb l'institut Gerbert d'Aurillac, de Sant Fruitós, dos alumnes de quart d'ESO hi fan pràctiques per facilitar-los la inserció laboral, i aquest any també incorporaran un alumne d'un mòdul de formació professional de Cal Gravat de Manresa.ACUERDO COMERCIAL CON MONTEPIO CONDUCTORES
Petro-Pinto SL
C/ Barcelona, 60-68
08272 - Sant Fruitós de Bages (Barcelona) 
938760828
Fax: 938788302
SHARES OUR SITE IN
Compartir Twitter Compartir Facebook
n° visitas: 311911